Nyitólap

Az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás 1996 májusában alakult. Munkáját, feladatát a térségben működő szervezetek aktuális helyzetéhez, igényeihez és lehetőségeihez igazítja.

Az elmúlt években több program is indult a civil szervezetek megerősítésére. Az egyik ilyen volt a "Közösségi kezdeményezések", a másik a "Közkincs kerek asztalok". Mindkettő célja a helyi közösségek és kezdeményezések megismertetése, megerősítése és népszerűsítése. A projekteknek köszönhetően elindult a térségben való együttgondolkodás, a jövőtervezés és a közös forrásteremtés. A programok középpontjában egy "műhely" jelleggel működő szakmai tapasztalatcsere áll, mely szervezeteknek, magánszemélyeknek, közösségi embereknek, intézményeknek, különféle szakembereknek kínál rendszeres találkozási lehetőséget.

A legszorosabb együttműködések a turizmus, a vidékfejlesztés, a környezetvédelem terén alakultak ki a szervezeteink között.

Ezért az ITTT célként tűzte ki, hogy a térségben aktívan működő, Európai Uniós kapcsolatokkal rendelkező civil szervezeteivel közös projektet dolgoz ki.