Get the Flash Player to see this rotator.

Terra Del Palladio E Del Vicentino

Vicenzából, Padovából és Veronából a látnivalókban gazdag olasz hármas tájegységből adunk egy kis ízelítőt. Vidékünkön a turizmus fellendítésén dolgozók európai szinten is törekszenek minél több érdeklődőt megismertetni a nevezetességekkel és a helyi szokásokkal.

Ezért is fogadtuk nagy örömmel az ITTT meghívását az Európai közkincs Kerekasztal programba. Az UNPLI társulást önkéntesek alakították, amely feladatául tűzte ki a helyi hagyományok értékrendjének visszaállítását. Különös tekintettel a folklórra, a gasztronómiára és a kultúrára.

A Pro Loco társulás Vicenzában és annak környékén 15 kis csoporttal működik. Térségünk megismertetéséhez hozzá tartoznak a kiváló művészek munkái is, mint a tánc, a festészet és a szobrászat. Közöttük található Therry Parmantier ismert koreográfus, olasz-belga táncos. Antonio Gregolin rendező, újságíró, festő és szobrász, aki művészetének a "Föld Szeme" címet adta, amivel felhívja a nézőközönség figyelmét a környezet szennyezésének és kihasználásának súlyos következményeire, figyelmeztetve annak fokozott védelmére és tiszteletére.

Kívánjuk, hogy a jövőben európai összefogással lehetőség nyíljon az igazi értékek megmentésére.