Get the Flash Player to see this rotator.

Projektismertető

 

 

 

Az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás 1996 májusában alakult. Munkáját, feladatát a térségben működő szervezetek aktuális helyzetéhez, igényeihez és lehetőségeihez igazítja.

Az elmúlt években több program is indult a civil szervezetek megerősítésére. Az egyik ilyen volt a "Közösségi kezdeményezések", a másik a "Közkincs kerek asztalok". Mindkettő célja a helyi közösségek és kezdeményezések megismertetése, megerősítése és népszerűsítése. A projekteknek köszönhetően elindult a térségben való együttgondolkodás, a jövőtervezés és a közös forrásteremtés. A programok középpontjában egy "műhely" jelleggel működő szakmai tapasztalatcsere áll, mely szervezeteknek, magánszemélyeknek, közösségi embereknek, intézményeknek, különféle szakembereknek kínál rendszeres találkozási lehetőséget.

A legszorosabb együttműködések a turizmus, a vidékfejlesztés, a környezetvédelem terén alakultak ki a szervezeteink között.

Ezért az ITTT célként tűzte ki, hogy a térségben aktívan működő, Európai Uniós kapcsolatokkal rendelkező civil szervezeteivel közös projektet dolgoz ki.

Így kerültünk kapcsolatba a drégelypalánki székhelyű Sugárkankalin Turisztikai Egyesülettel (HU), az Ilinyben működő Iliny Községért Közalapítvánnyal(HU), a mohorai Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesülettel(HU). A program résztvevője továbbá a nagykürtösi Középső Ipoly mente Regionális Fejlesztési Ügynökség (SK), Lizumsi Népfőiskola (PL), Mira Sintra-i Sérült Személyek Oktatási Központja (P), Vicenza-i Terra Del Palladio E Del Vicentino  (I), Labowa-i  Greenworks Nasze Karpaty Egyesület (PL) és önkormányzataik .

Az EACEA által támogatott program célja a meglévő testvér-települési hálózat felpezsdítése, bővítése, új tartalommal való megtöltése. Programunkkal szeretnénk az európai civil szervezetek közötti kapcsolatépítést elősegíteni, közös pályázati programok megvalósítását előkészíteni.

A program időtartama: 2011. március 1 - 2012. március 1. Az egy év során 11 rendezvény segíti a résztvevő partnerszervezetek egymással és más szervezetekkel való tapasztalatcseréjét. A projektbe az adott szakterület elismert szervezeteit vontuk be, rendezvényeik nagy népszerűségnek örvendenek az adott térségben.

Nagy öröm számunkra, hogy Európa különböző országaiban azonos értékeket valló társakat- és egyben partnereket találtunk elképzeléseink megvalósításához.
Szeretnénk, ha a program sikeres megvalósulása példaként szolgálna mind magyar, mind más európai civil szervezetek előtt, s felismernék az együttműködésben rejlő lehetőségeket és erőt.

Kérjük, hogy részvételével Ön is járuljon hozzá a program sikeréhez és ismertté válásához!

Medvácz Lajos
ITTT elnöke