Get the Flash Player to see this rotator.

C.E.C.D. Mira Sintra

A Centro de Educacao para o Cidadao Deficiente (Sérült Személyek Oktatási Központja) non-profit módon működő közhasznú egyesület Portugáliában.

1976-ban szülők és szakemberek alapították. A működéshez szükséges tudás és tapasztalat a kezdetektől fogva az Intézet rendelkezésére állt.

Napjainkban 1400 rászorult személy, köztük gyerekek, fiatalok és felnőttek vesznek részt a programban, akiknek a társadalmi beilleszkedéshez fejlődési rendellenesség és egyéb sérülések következtében speciális támogatásra van szükségük.
Az Intézet számos szakterületen, speciális programokban, tudományos területeket magába foglaló munkacsoportokban működik. Működési területe nagyrészt Sintra város környékét fedi le.

A C.E.C.D. Mira Sintra célja, hogy minőségi szolgáltatást nyújthasson szellemi sérült, többszörösen sérült és más hátránnyal rendelkező személyek számára. Továbbá, hogy felhívja a figyelmet jogaik és életkörülményeik minőségi fejlesztésének fontosságára.

A C.E.C.D. Mira Sintra távlati célja, hogy példaként szolgáljon más szervezetek és polgárok számára a társadalmi különbségek tiszteletben tartása és elfogadása terén.

C.E.C.D. Mira Sintra bemutatkozója