Get the Flash Player to see this rotator.

Rendezvények

Jubileumi Kerékpártúra 7 településen

Rendezvény leírása

Meghívó

Galéria


Rendezvény leírása

Az "Európai Civil kerekasztal" program célja a meglévő testvér-települési hálózat felpezsdítése, bővítése, új tartalommal való megtöltése. Az egy éves projekt koordinátora és lebonyolítója az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás. Az együttműködésbe 3 kört vontunk be, a meglévő és kiemelkedően működő helyi szervezeteinket, a közeli, de határon túli Szlovák térséget, illetve a távolabbi európai kapcsolatokat.

Jubileumi Kerékpártúra 7 településen
Kerékpározni jó dolog! - az egyik alapgondolata ez volt a Sugárkankalin Turisztikai Egyesületnek, hogy egy Jubileumi kerékpártúrát szervezzen. Magyarország pontosan 7 éve, 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, ennek emlékére 7 települést érintett a kerékpártúra és most először országhatáron túlra is átnyúlt.
A mozgás egészségesebbé tesz, gyönyörű tájakat ismerünk meg és a mai életünkből sokszor hiányzó személyes kapcsolatok is erősödnek. Május első napján indult el egy szuper csapat Nagyorosziból, hogy több településünket érintve, az országhatáron átkerekezve jussanak el Ipolyságra. Fantasztikus élmény volt látni a több száz kerékpárost, akik erre a napra az autókat is háttérbe szorították és birtokbavették az utat. Az életkor most nem számított, mindenki előtt csak a cél lebegett, hogy teljesítse a távot! A legfiatalabb induló 2 éves, míg a legidősebb résztvevő 70 esztendős volt. A pihenőhelyeken különböző programok vártak a tekerőkre: Horpácson rendhagyó múzeumi körséta, Dejtáron májusfaállítás, Ipolyvecén néptánc és népzene, Drégelypalánkon történelmi ismeretekkel gazdagodhattak a bringások. A határon túlra, Ipolyságra is átbringázott a több mint 250 résztvevő, ahol az Európa - udvarban a polgármester köszöntötte a társaságot. A csapatépítő kerékpártúra jó hangulattal zárult Honton.
Láthattuk, hogy mi mindent tesznek a helyi lakosok és civilek a környezetünk, kultúránk és hagyományaik ápolásáért! Gratulálunk nekik!

Description of the programs

The purpose of the European Civil Roundtable is to enlarge and fill the existing settlement-twinning network with content. The coordinator and implementator of this project is Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás. We have involved 3 groups into the cooperation: our existing and outstandingly working local organisations; the nearby Slovakian region beyond the frontier and more distant European connections.

Jubilee Bicycle-tour through 10 settlements
Riding a bike is a good thing! - this was one of the basic ideas of Sugárkankalin Tourist Association when they decided to organise a Jubilee Bicycle-tour. Hungary joined the European Union exactly 7 years ago, in 2004. In order to commemorate this event the bicycle-tour touched 7 settlements. This was the first time that the tour had reached Slovakia. Taking exercise makes you healthier, you can strengthen personal connections which may be missing from your everyday life. A super group left Nagyoroszi on the 1st of May to get to Ipolyság cycling through several settlements and crossing the border. It was fantastic to see hundreds of people who left their cars for a day and took possession of the roads on their bikes. Age didn't count. Everybody had the same goal; to cover the distance. The youngest starter was 2 years old while the oldest one was 70. Different programmes were waiting for the cyclists at the resting-places: an unconventional museum tour in Horpács, setting-up a maypole in Dejtár, folk dance and folk music in Ipolyvece and the bike pushers were enriched with historical knowledge in Drégelypalánk. The over 250 bikers rode to Ipolyság in Slovakia where the mayor of the settlement welcomed them in the Europe yard. This fantastic group-forming tour ended in a high atmosphere in Hont. We could see how much the local people did to preserve and keep up our environment, culture and traditions. Congratulations!


Meghívó


Galéria